Biografie

Inge Louisa van Grinsven (21) ontdekte haar passie voor de harp op 9 jarige leeftijd. Geïnspireerd door haar eerste harpdocente, Inge Frimout-Hei, begon zij op jonge leeftijd met het componeren van muziek. Momenteel schrijft ze nieuwe muziek voor de harp die ze combineert met eigen gemaakte tekeningen en schilderingen.

Sinds 2019 studeert Inge harp aan het conservatorium van Amsterdam bij Erika Waardenburg en Gwyneth Wentink. En van 2015 tot 2018 studeerde zij aan de jong talentklas van het conservatorium van Tilburg bij Ernestine Stoop.

Ze won prijzen op nationale en internationale concoursen. Zo won zij in 2017 het prestigieuze Archipel Muziekconcours. Andere prijzen volgden in rap tempo; op het Internationaal harpconcours in Portugal, het O’Carolan festival in Ierland, op het Brabants Scholieren Solistenconcours, op het Rosa Spier Harpconcours en bij het Prinses Christina concours. In 2019 won ze de AMPA Willem Twee talentprijs in ‘s-Hertogenbosch.
Inge is sinds 2017 laureaat van Classic Young Masters, een organisatie die jonge getalenteerde musici steunt in hun muzikale ontwikkeling.

Als soliste heeft Inge opgetreden met Orkest Zuid en met Sinfonia Rotterdam.
Verder speelde ze in het JeugdOrkest Nederland (JON) en het Nationaal JeugdOrkest (NJO).

Inge trad o.a. op in de Doelen in Rotterdam, het concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven, tijdens het Grachtenfestival Amsterdam, het Bachfestival in Dordrecht en bij TV programma Podium Witteman en NPO Radio 4.

Ze volgde masterclasses bij vele gerenommeerde harpisten, waaronder bij haar idolen Remy van Kesteren en Alexander Boldachev.

Inge geniet ervan om met haar harp een muzikaal verhaal te vertellen waarbij ze graag laat horen hoe veelzijdig het instrument is.
Haar wens is om andere mensen te inspireren en te raken met haar klanken.